Jabloň RUBIMEG

MALUS rubimeg

9,92  cena s DPH
Táto položka bude dostupná 15. októbra 2024.

Odroda jablone Rubimeg, známa aj ako Rubín, je jednou z obľúbených odrôd jabloní pestovaných pre svoje lahodné plody a ďalšie užitočné vlastnosti.

Katalógové číslo: KV695 Kategória:

Popis

Jabloň Rubimeg, známa aj ako Rubín, je jednou z obľúbených odrôd jabloní pestovaných pre svoje lahodné plody a ďalšie užitočné vlastnosti. Nasledujú niektoré informácie o tejto odrode:

  • Plody: Jablká odrody Rubimeg sú obvykle veľké až stredne veľké, okrúhleho až mierne plochého tvaru. Majú výraznú tmavo červenú farbu a svetlejší podklad, čo dáva plodom atraktívny vzhľad. Chuť plodov je sladká až mierne kyslá, s lahodnou aromatickou chuťou.
  • Dozrievanie: Jabloň Rubimeg – jabĺčka obvykle dozrievajú v polovici septembra až začiatkom októbra, v závislosti na klimatických podmienkach a geografickej lokalite.
  • Strom: Stromy jablone Rubimeg sú stredne silné až silné, s rozložitou korunou. Majú dobrú odolnosť voči mrazu a sú pomerne nenáročné na starostlivosť.
  • Opeľovanie: Na zabezpečenie dobrej úrody je vhodné mať v blízkosti opeľovača, ako sú iné odrody jabloní alebo opeľovače z iných druhov.
  • Využitie: Plody odrody Rubimeg sú vhodné na priamu konzumáciu, ako aj na výrobu kompótov, džemov a ďalších domácich produktov.
  • Odolnosť: Táto odroda je obvykle pomerne odolná voči bežným chorobám a škodcom, čo zvyšuje jej udržateľnosť a znižuje potrebu chemických postrekov.

Jablone Rubimeg sú cenené pre svoje lahodné plody, atraktívny vzhľad a relatívnu nenáročnosť na pestovanie. Sú to vhodné stromy pre záhrady a ovocné sady pre tých, ktorí chcú zbierať chutné a zdravé jablká.

Ďalšie informácie

Doba dozrievania

X.

Intenzita rastu

priemerná

Kontajner

voľnokorenná

Pôda

humózna, priepustná

Použitie

priamy konzum a spracovanie

Stanovisko

Slnečné

Recenzie (0)

Hodnotenia

Zatiaľ neboli pridané žiadne hodnotenia.

Be the first to review “Jabloň RUBIMEG”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9,92  cena s DPH