Hortenzia metlinatá LITTLE FRESCO®

Hydrangea paniculata little fresco

9,20  cena s DPH

Hortenzia metlinatá “Little Fresco®” je zaujímavý kultivar hortenzie, ktorý je známy svojimi jemnými, pastelovými kvetmi.

Katalógové číslo: KV707 Kategória:

Popis

Hortenzia metlinatá “Little Fresco®” je zaujímavý kultivar hortenzie, ktorý je známy svojimi jemnými, pastelovými kvetmi. Tento druh hortenzie sa vyznačuje svojou mierne odlišnou farebnou paletou a kompaktným rastom. To ju robí vhodnou pre pestovanie v menších priestoroch alebo v kvetináčoch.

Jeho kvety majú mäkké, pastelové odtiene rôznych farieb, ako sú ružová, modrá, fialová alebo biele. Tieto jemné farby vytvárajú dojem sviežosti a ľahkosti, čo robí “Little Fresco®” príjemnou a atraktívnou rastlinou pre záhrady, terasy alebo balkóny.

Tento kultivar je tiež populárny pre svoj kompaktný rast a nízku údržbu, čo ho robí ideálnou voľbou pre záhradkárov, ktorí hľadajú krásnu kvitnúcu rastlinu, ktorá nevyžaduje veľa starostlivosti. Celkovo je “Little Fresco®” ďalším príkladom zaujímavého a atraktívneho kultivaru hortenzie, ktorý pridáva pestrosť a krásu do záhradného prostredia.

Hydrangea paniculata ‘Little Fresco’ je ďalšia kompaktná odroda hortenzie vhodná na pestovanie v menších záhradách alebo v nádobách na balkónoch a terasách. Táto odroda je známa svojimi sviežimi a bohatými kvetmi. Ich farba môže byť od krémovej po svetloružovú v závislosti od pH pôdy a ďalších podmienok pestovania.

Hortenzia metlinatá “Little Fresco® vyžaduje polotienisté až slnečné stanovište s dobre odvodnenou a vlhkou pôdou. Na podporu zdravého kvitnutia a rastu je dôležité rastlinu pravidelne zalievať, najmä v teplejších mesiacoch.

Rovnako ako iné odrody hortenzií, aj “Little Fresco” ocení pravidelné hnojenie počas vegetačného obdobia. Koncom zimy alebo začiatkom jari sa odporúča aj strihanie, ktoré pomáha udržať rastlinu kompaktnú a podporuje nové kvitnutie.

Táto odroda je mrazuvzdorná a znesie aj chladnejšie podmienky, takže je ideálnou voľbou na pestovanie v rôznych klimatických podmienkach.

Recenzie (0)

Hodnotenia

Zatiaľ neboli pridané žiadne hodnotenia.

Be the first to review “Hortenzia metlinatá LITTLE FRESCO®”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *