Zavrieť
Ázijské hrušky sú známe svojou sladkou chuťou a šťavnatou dužinou. Sú bohatým zdrojom vitamínov, minerálov a antioxidantov, čo prospieva zdravotnému stavu.
Ázijské hrušky sa v závislosti od odrody líšia veľkosťou a tvarom a vo všeobecnosti ich možno rozdeliť do troch hlavných kategórií pochádzajúcich z Japonska a Číny.
- Prvé dva typy pochádzajú z Japonska. Prvý typ má okrúhly až vajcovitý tvar s hrdzavým, zlatým až bronzovým sfarbením. Druhý typ má okrúhly až oválny tvar so šupkou, ktorá dozrieva od zelenej po žltú.
- Tretí typ ázijskej hrušky, ktorý pravdepodobne pochádza z Číny. Má pyriformný, podlhovastý tvar a zelenú šupku so škvrnami hnedej hrdzavosti. Pod šupkou je dužina slonovinovej až bielej farby chrumkavá, vodnatá a mierne zrnitá s centrálnym vláknitým jadrom, ktoré obsahuje niekoľko malých čiernohnedých semien.